Inmiddels is het ruim 3 jaar geleden dat het platform ProBeleggen in Nederland gelanceerd werd. De doelstelling: samen werken aan een beter rendement. Via ProBeleggen beleg ontvang je portefeuille updates en investmentcases van professionele beleggers die hun eigen echte beleggingsportefeuilles online delen. Niet zeggen, maar ook doen.

In de afgelopen 3 jaar mocht ProBeleggen ruim 2500 beleggers verwelkomen. Het team van 10 Pro’s voorzag hen doorlopend van beleggingsideeën. Dat blijven zij doen, maar niet langer alleen in Nederland.

België
Vanaf vandaag krijgen de leden van ProBeleggen exclusief toegang tot de verrichtingen van twee gerenommeerde Belgische beleggers. In de afgelopen maanden is er achter de schermen keihard gewerkt om alles gereed te krijgen. Na gesprekken met velen, is er een samenwerking tot stand gekomen met niemand minder dan Stefaan Casteleyn en Tim Peeters. ProBeleggen is er van overtuigd dat de verbreding met deze heren een zeer waardevolle toevoeging is voor de leden.

Casteleyn: Belgische mid- en smallcaps
Stefaan Casteleyn was directielid bij UBS België en stond aan de wieg van succesvolle beleggingsfondsen bij Bank Corluy (later opgegaan in ABN AMRO). Stefaan geldt als specialist op het gebied van individuele Belgische aandelen. Dit specialisme en zijn marktkennis deelt hij voortaan met de leden van ProBeleggen waar hij een portefeuille bijhoudt die volledig bestaat uit small- en midcaps genoteerd aan Euronext Brussel.

Peeters:
Tim Peeters is verantwoordelijk voor de samenstelling van de effectenportefeuilles bij Portolani Wealthmanagement Office. Voorheen was hij werkzaam bij het bekende beleggingsfonds BNP Paribas Obam. Tim, die zichzelf omschrijft als ‘een echte value’ belegger heeft risicobeheersing hoog in het vaandel staan. Middels long- en shortposities in aandelen en grondstoffen streeft hij naar een evenwichtige 8% rendement.

ProBeleggen.be
Samen met de aansluiting van 2 Belgische Pro’s zet ProBeleggen ook de stap naar België. Voortaan kunnen Belgen lid worden van het platform via www.probeleggen.be. Met de stap naar België intensiveert ProBeleggen de samenwerking met BinckBank.

Afscheid Luciano Westerveld & Victor Goossens
Gelijktijdig met de Belgische versterking is besloten om afscheid te nemen van Luciano Westerveld en Victor Goossens. Beide Pro’s hebben een belangrijke rol gespeeld in de groei van ProBeleggen. Goossens realiseerde in de afgelopen 3 jaar  30% winst en Westerveld behaald 16% wat gezien zijn niche (obligaties) erg knap is. Beide heren versloegen hun benchmark ruimschoots. Via deze weg willen we Westerveld en Goossens danken voor hun bijdragen en wensen Casteleyn en Peeters alle succes. Uiteraard bent u van harte welkom op het platform om hun verrichtingen te volgen.

Het ProBeleggen-team