Veel gestelde vragen

Begin vandaag nog
met ProBeleggen.

Aanmelden
 

Algemeen

> Ik wil graag naar het ProBeleggen symposium

Het Symposium is gratis toegankelijk voor alle leden van ProBeleggen. Het Symposium met de Pro’s en andere interessante sprekers wordt in principe jaarlijks georganiseerd en wordt aangekondigd via de homepage. Alle leden ontvangen een uitnodiging per email. Vanwege Covid-19 vindt het symposium tot nader order niet plaats.

> Valt ProBeleggen onder toezicht van de AFM?

De AFM houdt toezicht op beleggingsinstellingen. Aangezien ProBeleggen geen advies verleent, vermogen beheert, orders uitvoert of beleggingsinstrumenten uitgeeft, valt ProBeleggen niet onder AFM-toezicht. Publicatie kunnen evenwel door derden worden opgevat als een beleggingsaanbeveling. ProBeleggen is de uitgever van deze publicatie. De opsteller is als onafhankelijk analist verbonden aan ProBeleggen.

De publicatie is niet bedoeld als een aanbod of verzoek tot aan- of verkoop van een financieel instrument en moet evenmin worden beschouwd als een persoonlijk beleggingsadvies, aangezien ProBeleggen noch de opsteller inzicht heeft in de individuele (financiële) situatie en doelstellingen van beleggers. Aan de publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. De opsteller en ProBeleggen garanderen niet dat de inhoud van de publicatie juist en volledig is en aanvaarden geen aansprakelijkheid voor enige directe of gevolgschade voortvloeiende uit het gebruik van deze publicatie of de inhoud ervan. Klik Hier voor de disclaimer.

 

> Kan ik mijn transacties bij ProBeleggen doen?

Nee. ProBeleggen is geen bank of broker. Transacties dient u daarom zelf uit te voeren bij de bank of broker waar u klant bent en een beleggingsrekening aanhoudt (bijvoorbeeld LYNX, De Giro, Binck of ABN Amro).

> Waar staat het logo / naam voor?

Het logo symboliseert een uil. Een wijs dier met een 360 graden blik die geduldig afwacht om het juiste moment in actie te komen. De oogjes van de uil geven aan dat u kunt meekijken met de verrichtingen van professionele beleggers. De ogen van de uil zijn bovendien weergegeven als een ‘P’ en een ‘B’: ProBeleggen.

De naam ProBeleggen geeft twee dingen aan.

  1. We geloven dat beleggen op de lange termijn meer oplevert dan sparen, zeker bij de huidige lage rente.
  2. Bij ons kunt u zien hoe professionals beleggen, hun analyses lezen en daardoor ook zelf beleggen als een pro. Kijk mee en Kopieer als het u aanspreekt.
> Ik ben mijn wachtwoord kwijt

Bij het inlogscherm staat een knop ‘wachtwoord vergeten’. Klik hier op en u ontvangt in uw mailbox een link waarmee u een nieuw wachtwoord kunt invoeren. Lukt dit niet stuur dan een mail naar info@probeleggen.nl.

> Hoe vaak krijg ik een bericht?

In totaal versturen de pro’s circa 500 publicaties per jaar. Dit betreft unieke content die u niet op andere sites gaat vinden. U bepaald zelf welke publicaties u direct in uw mailbox krijgt. Dit kunt u aangeven na de login. Alle overige publicaties (vanaf 2014!) kunt u vinden na de login. Een handige zoekfunctie ontbreekt natuurlijk niet.

> Wanneer is ProBeleggen geopend?

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ProBeleggen telefonisch niet bereiken. U kunt natuurlijk ook altijd mailen via info@probeleggen.nl. Wij streven er naar om uw e-mails op werkdagen binnen 48 uur te beantwoorden. ProBeleggen houdt kantoor te Naarden op de Amsterdamsestraatweg 5.

> Moet ik alle transacties opvolgen?

Nee. U wordt op de hoogte gesteld wanneer een Pro een transactie doet en bent geheel vrij in uw keuze wat betreft samenstelling van uw portefeuille en de aankoop van effecten. ProBeleggen biedt inspiratie en educatie. U beslist zelf.

> Wat zijn ETFs?

ETF staat voor Exchange Traded Fund. Het is een product dat via de beurs verhandeld wordt. Met een ETF investeert u in een mand met aandelen uit een index, sector of regio. De kosten van een ETF zijn laag, doordat een ETF ‘passief gemanaged’ is: er is geen fondsmanager die bepaald wat in zijn ogen de beste aandelen zijn, waardoor de kosten laag blijven. ETF’s staan ook wel bekend als ‘índexfondsen’ of ‘trackers’.

Onze Pro's

> Welke Pro past bij mij?

U krijgt toegang tot alle portefeuilles. Na de login kunt u zelf bepalen welke portefeuilles u actief gaat volgen. Per Pro kunt u besluiten of u alerts wilt ontvangen. Dit kunt u altijd aanpassen.

> Hoeveel Pro’s zijn er?

ProBeleggen werkt met een groep van tussen de 8 en 12 Pro’s idealiter. We staan natuurlijk altijd open voor nieuwe interessante Pro’s.

> Op basis waarvan zijn de Pro’s geselecteerd?

ProBeleggen kijkt in deze naar beleggingservaring, opleiding, achtergrond in de industrie, integriteit en bereidheid. Periodiek voert ProBeleggen evaluatiegesprekken om te bepalen of de Pro’s nog aan alle vereisten voldoen. Naast het rendement letten we op de kwaliteit en frequentie van de onderbouwing.

> Kan ik een email sturen naar een Pro?

U kunt via ‘Stel een vraag’ een email sturen naar een Pro. Deze service is alleen voor leden beschikbaar. Daarnaast kunt u een bericht sturen naar info@probeleggen.nl of direct onder de publicaties reageren.

> Krijgen de Pro’s betaald?

Ja. Zoals een beleggingsadviseur u een rekening presenteert, zo sturen de Pro’s ook een factuur naar ProBeleggen. Zij moeten natuurlijk ook beloond worden voor hun inspanningen. Uw voordeel is dat de Pro’s hun verrichtingen en visie met een grote groep delen, waardoor de kosten voor u beperkt blijven.

> Geven de Pro’s ook persoonlijk advies?

Nee, u kunt alleen algemene beleggingsvragen stellen of vragen over de portefeuille van de Pro. Verder kunt u de Pro’s ontmoeten tijdens het symposium of online uw vragen voorleggen via ‘Stel een vraag’ of tijdens een webinar.

> Gelden er ook regels voor de Pro’s?

Jazeker. Los van de publicatieverplichting, is er een zeer strikte gedragscode opgesteld met betrekking tot hun beleggingen, om iedere vorm van marktmisbruik te voorkomen. Zo moet de Pro twee uur wachten met zijn aankoop na publicatie bij kleinere aandelen (minder dan EUR 1 miljard).

> Welke berichten krijg ik van mijn Pro(’s)?

Een Pro kan 4 typen artikelen publiceren.

  1. Een investmentcase: een onderbouwing van een aankoop.
  2. Een mutatie: een toelichting op een transactie.
  3. De portefeuille update: een toelichting op de huidige stand van zaken.
  4. De marktvisie: een blik van de Pro op beurs en economie.

Het aantal berichten verschilt per Pro en is onder meer afhankelijk van de beleggingsstijl en het doelrendement. Gemiddeld zult u per Pro ongeveer vier berichten per maand ontvangen.

> Ik wil me aansluiten als Pro

Bij ProBeleggen is altijd plaats voor succesvolle professionals. Denkt u een toevoeging te zijn op het team, heeft u zich gespecialiseerd in een specifieke niche en beschikt u over aantoonbare zeer professionele ervaring in de financiële industrie? Dan kunt u uw CV, motivatie, beleggingsfilosofie en beleggingstrackrecord naar info@probeleggen.nl sturen.

> Beleggen de Pro's met echt geld?

Ja. Wij streven naar 100% transparantie en daarom moeten de Pro’s met echt geld beleggen via een gekoppelde beleggingsrekening. Ze betalen dus ook gewoon transactiekosten, net als u. Iedere Pro is gestart met €25.000 eigen geld en beheert dit voor eigen rekening en risico.

 

Aanmelden en kosten

> Wat kost ProBeleggen?

ProBeleggen biedt u het eerste jaar aan voor slechts €365. Zo profiteert u voor slechts €1 per dag van de kennis van een groep vooraanstaande beleggers. Na het eerste jaar betaalt u €580 per jaar. Na het eerste jaar is het abonnement maandelijks opzegbaar. Wilt u per maand betalen dan ligt het tarief op €60 per maand.

> Wat is mijn opzegtermijn?

Dit is afhankelijk van uw betaaltermijn. Kiest u voor een jaarabonnement en zegt u op tijdens dit jaar, dan eindigt uw abonnement op de laatste dag van het jaar. Na het eerste jaar is het abonnement maandelijks opzegbaar.

Bij een maandbetaling is het abonnement maandelijks opzegbaar per het einde van de maand.

> Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Wanneer u zich aanmeldt, doet u een eenmalige betaling. Deze betaling dient ter identificatie. Alle betalingen daarna verlopen via een automatische incasso.

> Hoe kan ik opzeggen?

Wilt u uw lidmaatschap opzeggen? Stuur dan een email naar info@probeleggen.nl met als onderwerp: Opzegging abonnement. U ontvangt dan binnen 3 werkdagen een bevestiging met hierin de datum waarop uw abonnement eindigt. Ontvangt u deze bevestiging niet, neem dan nogmaals contact met ons op.

> Wanneer kan ik opzeggen?

U kunt uw abonnement te allen tijde opzeggen. Let wel, de daadwerkelijke beëindiging vindt niet direct plaats, maar u kunt nog inloggen gedurende de resterende looptijd van uw abonnement.

> Wanneer wordt er geïncasseerd?

Bij het afsluiten van een jaarabonnement wordt het abonnementsgeld jaarlijks geïncasseerd. Bij een maandelijkse betaling vindt deze afschrijving maandelijks plaats. Afschrijvingen vinden plaats aan het begin van de termijn.

> Krijg ik een BTW-factuur?

Ja. Na inloggen kunt u in uw persoonlijke omgeving uw facturen bekijken en downloaden voor uw eigen administratie. Hier staat ook het btw bedrag op.

 

Login op uw account

Let op! ProBeleggen maakt nu gebruik van een beveiligde verbinding.
Hierdoor is het mogelijk dat u opnieuw moet inloggen.

Uw wachtwoord herstellen


Inloggen?

Meer informatie
en een gratis 'Investment Case' ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u direct de informatie toe.

×