Gespreid beleggen met ETFs


ProBeleggen beheert een beleggingsportefeuille met indexfondsen ook wel genoemd ETFs. Deze portefeuille kent een neutraal risicoprofiel. ProBeleggen streeft naar een rendement in lijn met het marktgemiddelde. Indexbeleggen maakt beleggen eenvoudiger en toegankelijk voor een breed publiek.

Bekijk case

Familiebedrijven voor rendement


Stefan Willems is een Belgische beursanalist die zijn carrière begon in de marktenzaal van KBC waar hij in 2014 de Belgische aandelenmarkten opvolgde voor KBC Securities Bolero. Nadien werkte hij als beleggingsadviseur bij ING waarna hij zijn eigen weg vervolgde als mede-oprichter van Spaarvarkens.be waar hij beleggingscursussen geeft. Na 5 jaar financiële studies en een verkorte opleiding filosofie maakte Willems in de financiële wereld ondermeer faam als panelwinnaar van de Beursrally van De Tijd 2020 met een slotrendement van 30,6% en voor zijn short thesis op GSX Techedu in 2021 waarmee hij zijn persoonlijke portefeuille verdubbelde. Hij is tevens columnist bij Trends en de Vlaamse Federatie van Beleggers waarbij hij ook Beursmagazine en ABM Financial News als zijn belangrijkste klanten heeft en ook zichtbaar is bij andere mainstream media in België. In juni 2021 besloot Willems om te emigreren en een wereldreis te maken voor de komende paar jaar. Sindsdien werkt hij vanuit het buitenland aan zijn boek terwijl hij de wereld rondreist.

Bekijk case

Value investing met risico-indekking


Tim Peeters begon op zijn 17de met beleggingen. De passie voor beleggen groeide zodat hij tijdens zijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven startte met een beleggingsclub voor studenten. Waar de cursussen focusten op de efficiënte markttheorie legde Tim zijn medestudenten uit hoe inefficiënt de markt kon zijn en dat hoger rendement ook kon behaald worden zonder meer risico te moeten nemen. In zijn masterproef legde hij de focus op goud en het nut ervan in een beleggingsportefeuille. Goud noteerde toen nog geen 400 dollar per ounce en kon ondertussen meer dan verviervoudigen. De goudprijs steeg naar 1900 dollar. Tim startte zijn professionele carrière bij BNP Paribas Investment Partners en werkte er ondermeer voor het in Nederland vrij gekende sterfonds Obam. Begin 2012 maakte hij de overstap naar Portolani Family Office, waar hij nog steeds zeer vermogende families en enkele institutionele beleggers bijstaat bij de opvolging van hun effectenportefeuilles. Verder neemt Tim geregeld deel aan Europese congressen over beleggingen en schrijft hij bijdrages in het magazine Expert Investor Europe.

Bekijk case

Duurzaam Dividend


Simon van Veen is fondsmanager van het Sustainable Dividends Value fund. Dit fonds belegt in duurzame Europese dividendaandelen. In 1997 studeerde Simon af als financieel econoom aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij begon bij Rabobank als belegger voor welgestelde particulieren. In 2000 maakte hij de overstap naar ABN AMRO waar hij als aandelenhandelaar aan de slag ging. Sinds 2004 voerde Simon het beheer over de bekende en succesvolle hoog dividend beleggingsfondsen. Deze fondsen werden in 2010 overgenomen door BNP Paribas en groeiden onderwijl naar een beheerd vermogen van meer dan 4 miljard. In 2001 voltooide Simon de postdoctorale opleiding tot beleggingsanalist aan de Vrije Universiteit. Simon werd als manager van de hoog dividend fondsen met verschillende prijzen onderscheiden. Zo behaalde hij tweemaal de S&P Equity Cash Award in de categorie aandelen wereldwijd.

Bekijk case

Winnaars van morgen in Technologie


Marc belegt al vanaf zijn 14e in aandelen en veroorzaakte regelmatig een verstopte brievenbus bij zijn ouderlijk huis door de vele jaarverslagen en die toentertijd alleen nog met de reguliere post bezorgd werden. Na zijn afgeronde Commerciële Economiestudie aan de Hogere Economische School in Amsterdam besloot Marc op zijn 20e om van zijn hobby zijn werk te maken en begon te werken bij Mulco (Robeco Effectenbank). Via tussenstations bij o.a. BNP kwam Marc terecht op de researchafdeling van Kempen & Co, waar hij zich specialiseerde in de technologiesector en ooit als eerste Nederlandse analist een research rapport schreef over het in 1995 voor velen nog onbekende ASM Lithography. In de jaren daarna specialiseerde Marc zich verder in de halfgeleider- en technologiesector als Senior Tech Analyst bij het destijds gerenommeerde Barclays de Zoete Wedd en Bankhaus Metzler, waarbij hij institutionele beleggers in o.a. Nederland, Londen, Frankfurt, Parijs en Milaan van adviezen voorzag binnen de technologiesector. In 2002 maakte Marc de overstap naar Director of Sales bij Petercam Bank in Amsterdam, waar hij leiding gaf aan de sales afdeling en vooral Londense Hedge Funds en grote instituten in Frankfurt adviseerde inzake hun beleggingen. In 2006 richtte Marc samen met 3 andere Petercam collega’s het succesvolle Antaurus op waar hij zich vooral bezighield met het selecteren van de juiste long/shortbeleggingen voor het Antaurus Europe Fund en als Statutair Directeur van Antaurus Vermogensbeheer. Begin 2016 heeft Marc zijn belang in Antaurus verkocht aan zijn mede-oprichters. Na een korte sabbatical heeft Marc zijn droom nageleefd om een in technologie gespecialiseerd beleggingsfonds te starten en zal hij namens de Belgische Vermogensbeheerder Econopolis het Econopolis Exponential Technologies Fund beheren.

Bekijk case

Veel weten van weinig


Albert Jellema (oprichter ProBeleggen en De AandeelHouder.nl) studeerde in 1999 af als bedrijfseconoom aan de Rijks Universiteit Groningen. Bij ABN AMRO werkte hij als vermogensbeheerder voor welgestelde particulieren om vervolgens mede het hoog dividend aandelenfonds te lanceren. Dit fonds groeide snel naar een beheerd vermogen van ruim €1 miljard. Albert voltooide in de tussentijd de postdoctorale opleiding tot beleggingsprofessional, genaamd CFA. In 2005 benaderd het Nederlandse Hedgefund GO Capital Albert, waar hij uiteindelijk partner werd. Het fondsvermogen steeg in enkele jaren richting de € 600 miljoen. Als co-manager van beide fondsen won Albert verschillende prijzen. Naast het oprichten van ProBeleggen in 2014 startte Albert Jellema De AandeelHouder.nl. De nieuwsbron voor particuliere beleggers. In 2023 startte Albert met de Belgische nieuwssite DeAandeelhouder.be.

Bekijk case

Slimme beleggingsinstrumenten


De ProBeleggen Topselectie portefeuille zal met input van verschillende pro's worden ingevuld. De portefeuille wordt ingevuld met gestructureerde producten die vaak een betere kans bieden dan een directe belegging in de onderliggende waarde. De portefeuille streeft naar een optimaal rendement bij veranderende marktomstandigheden.

Bekijk case

Groei aan een realistische prijs


Lange ervaring in Belgische aandelen Stefaan Casteleyn studeerde af als Licentiaat T.E.W aan de UFSIA in Antwerpen in 1985 en behaalde het jaar daarna ook het diploma M.B.A. aan dezelfde universiteit. Stefaan startte zijn carrière als financieel analist. Bij het toenmalige Bank Corluy (dat later opging in ABN AMRO) bouwde hij de afdelingen beleggingsanalyse en vermogensbeheer uit. Hij stond hierbij ondermeer aan de wieg van de succesvolle aandelenbeveks “Top Global Belgische Aandelen” en “Vlam-21”, een fonds in Vlaamse aandelen. Beide beveks behaalden meerdere “Tijd Awards”. Later was hij actief als directielid bij de Belgische tak van het Zwitserse UBS en bij de beursvennootschap Merit Capital. Hij was daarna actief bij de Luxemburgse vermogensbeheerder Anphiko vooraleer in 2016 over te stappen naar Fortuna Invest. Stefaan Casteleyn is een bekende belegger in de Belgische markt en geregeld spreker op allerlei beleggingssymposia en in de media.

Bekijk case

Cashflow is king


Manus Fleskens studeerde af in Bedrijfseconomie en Fiscale Economie aan de Universiteit in Groningen. Vanaf 1985 werkte hij als beleggingsanalist bij de ABNAMRO (toen nog ABN geheten), het destijds gerenommeerde Barclays de Zoete Wedd en Bankhaus Metzler. Als analist volgde hij de middelgrote tot kleinere in Nederland beursgenoteerde ondernemingen, en adviseerde uitsluitend institutionele beleggers. In 2002 maakte hij de overstap naar Wedge, een family office voor de Libanees Issam Fares, alwaar hij het beheer van zijn vermogen (€250 miljoen) tot voornaamste takenpakket had. Sinds 2012 acteert hij als Private Investor, adviseert op kleine schaal klanten over de fiscale en financiële optimalisatie van stamrecht BV’s en is penningmeester bij een sportvereniging, een lokale politieke partij en een pan-Europese Biometrie organisatie.

Bekijk case

Rustig renderen


Vrijwel iedereen met enige interesse in financiële zaken kent Jaap Koelewijn. Als hoogleraar Corporate Finance aan Universiteit Nyenrode is hij zeer frequent te horen op BNR, te zien bij RTL Z en zijn mening is wekelijks te lezen in het Financieel Dagblad. Jaap heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij studeerde algemene economie en promoveerde aan de Vrije Universiteit. Bij MeesPierson was hij actief als vermogensbeheerder en aandelenanalist van de Europese financiële sector. Voorts was hij vanaf 1996 Hoofd research en strategie bij IRIS (een gezamenlijke dochter van Rabobank en Robeco). Na nog een aantal jaren bij de Autoriteit Financiële Markten te hebben gewerkt besloot Koelewijn zich in 2003 zich volledig te richten op zijn eigen bedrijf Financieel Denkwerk. Daar adviseert hij verscheidene professionele partijen op het gebied van beurs, financiering, beleggen, toezicht en economie. Hiernaast vervult Jaap Koelewijn een aantal commissariaten en neemt plaats in de beleggingscommissie van een pensioenfonds dat ruim €7 miljard beheert. Jaap Koelewijn is met recht een Pro te noemen en hij deelt hier zijn kennis en visie met u.

Bekijk case

Focus op risico


Jim Tehupuring is mede oprichter van ProBeleggen en eigenaar van 1Vermogensbeheer. Hij studeerde aan de VU en specialiseerde zich in de optiematerie. In 2005 trad hij in dienst bij Alex Beleggersbank (Binck) als beleggingsstrainer en groeide door naar manager van de Alex Academy. Hij trainde vele particuliere beleggers, maar leidde ook private bankers en beleggingsadviseurs op voor Mees Pierson, ING en Rabobank. Daarnaast begeleidde hij een aantal zeer vermogende beleggers. Per 2011 maakte Jim Tehupuring de overstap naar RBS, de partij die beleggingsproducten zoals de Turbo ontwikkelt. Vervolgens ging Jim aan de slag bij Euronext als Head of Retail - Europe. Hij spreekt veelvuldig bij seminars en symposia en veel beleggers kennen hem van zijn marktanalyses bij RTL Z, BNR Nieuwsradio of de column die hij schrijft in de Telegraaf. Jim heeft een voorliefde voor derivaten en wil als Pro bij ProBeleggen bijdragen aan zijn persoonlijke missie: beleggen in Nederland beter maken.

Bekijk case

10 Voorbeeld Investment cases

Aandeel Pro Aankoopdatum Aankoopkoers Verkoopdatum Verkoopkoers Rendement
18-12-2020 13.95 20-9-2021 22,5 +61%
Albert Jellema Februari 2020 €21,6 Juli 2020 €34,42 +59%
Marc Langeveld Februari 2020 $10,85 Juni 2020 $15,27 +41%
Simon van Veen Maart 2020 €154,40 Juli 2020 €192,80 +25%
Simon van Veen September 2020 €16,55
Matthijs Kok September 2020 $49,53
Tim Peeters Juli 2020 CAD 8,58
Tim Peeters September 2020 €11,13
Manus Fleskens December 2016 €15,62 Februari 2017 €22,81 +46%
Jaap Koelewijn Juli 2014 €109,79 September 2018 €118,22 +35%
Albert Jellema Februari 2017 €16,14 Juni 2018 €28,25 +75%

 • ISIN: GB00B03MLX29
  ROYAL DUTCH SHELL
 • ISIN: NL0011794037
  AHOLD DELHAIZE
 • ISIN: NL0010273215
  ASML HOLDING NV
 • ISIN: NL0011821202
  ING GROEP
 • ISIN: NL0000303709
  AEGON
 • ISIN: BE0003818359
  GALAPAGOS NV

Benieuwd naar de portefeuilles van onze Pro’s en de nieuwste investment cases?

 • Professioneel belegger: ProBeleggen ETFs
 • Professioneel belegger: Stefan Willems
 • Professioneel belegger: Tim Peeters
 • Professioneel belegger: Simon van Veen
 • Professioneel belegger: Marc Langeveld
 • Professioneel belegger: Albert Jellema
 • Professioneel belegger: ProBeleggen Topselectie
 • Professioneel belegger: Stefaan Casteleyn
 • Professioneel belegger: Manus Fleskens
 • Professioneel belegger: Jaap Koelewijn
 • Professioneel belegger: Jim Tehupuring

Sluit dan nu een abonnement af en betaal slechts €1 per dag in het eerste jaar*

Probeer uit!
 • Échte portefeuilles van 10 bewezen beleggers:

  De analisten van Probeleggen laten exact zien hoe ze zelf beleggen en welk rendement ze behalen. Bekijk hier het profiel van één van onze Pro’s.

 • Aandeelwijzer:

  In onze uitgebreide kennisbank vindt u waardevolle research over alle AEX, AMX, en BEL20 aandelen. U kunt uw eigen alert-systeem creeëren, gebruik maken van onze geavenceerde Technische Analyse tool en uw eigen criteria gebruiken.

 • Stel uw vragen direct aan uw Pro:

  Heeft u vragen over een specifiek aandeel of over een beleggingstip van uw Pro, dan kunt u deze direct aan uw Pro stellen.

 • Koop- en verkooptips:

  De Pro’s selecteren op basis van eigen criteria geschikte koopkandidaten voor hun portefeille. Mocht een aandeel te duur zijn, dan berichten ze u over de aanstaande verkoop

 

Login op uw account

Let op! ProBeleggen maakt nu gebruik van een beveiligde verbinding.
Hierdoor is het mogelijk dat u opnieuw moet inloggen.

Uw wachtwoord herstellen


Inloggen?

Meer informatie
en een gratis 'Investment Case' ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u direct de informatie toe.

×