Albert Jellema

  •  Focus op ondergewaardeerde aandelen
  •  Destilleert kansen uit stress situaties
  •  Selectie van lange termijn winnaars

RISICO

YTD
5.22%

365DGN
8.39%

START
125.15%

Begin vandaag nog
met ProBeleggen.

Aanmelden
 

Naam:

Albert Jellema

Leeftijd:

44

Achtergrond:

1Vermogensbeheer, Abn Amro, GO-Capital

Categorie:

Aandelen Nederland

Doelstelling:

12%

Rendement

Selecteer periode:

Risico analyse

Totaal rendement 125.2%
Gemiddeld rendement per jaar 8.6%
Standaard deviatie 14.8%
Sharpe Ratio 0.5
Beste 30 dagen 24.2%
Slechtste 30 dagen -30.9%
Maximaal verlies (van 14-02-2020 tot 24-03-2020) -32.6%


Beleggingsstijl & Filosofie


Als belegger geloof ik in focus. Ik volg een selecte groep ondernemingen in een beperkt geografisch gebied. Mijn stijl kan het beste worden omgeschreven als ‘veel weten van weinig’. Ik ben altijd op zoek naar aantrekkelijk gewaardeerde Nederlandse bedrijven. Mijn aandacht gaat vooral uit naar middelgrote ondernemingen. Vanwege de omvang laten veel analisten en fondsbeheerders deze fondsen links. Aandelen selecteer ik op basis van fundamentele analyse.

Mijn beleggingsuniversum bestaat uit 70 aandelen. Na grondige analyse selecteer ik tussen de 5 en 15 aandelen voor mijn portefeuille met een hoge concentratie van beleggingen. Zowel long als short (inspelen op een daling). Ik beleg een gedeelte van mijn geld in ondernemingen die op de lange termijn goede vooruitzichten bieden en ik selecteer voor de korte termijn kansen uit stress situaties. Over de laatste 5 jaar behaalde ik uitstekende resultaten in vergelijking tot de AEX en AMX.

 

 

Veel weten van weinig

Albert Jellema (oprichter ProBeleggen en De AandeelHouder.nl) studeerde in 1999 af als bedrijfseconoom aan de Rijks Universiteit Groningen. Bij ABN AMRO werkte hij als vermogensbeheerder voor welgestelde particulieren om vervolgens mede het hoog dividend aandelenfonds te lanceren. Dit fonds groeide snel naar een beheerd vermogen van ruim €1 miljard. Albert voltooide in de tussentijd de postdoctorale opleiding tot beleggingsprofessional, genaamd CFA. In 2005 benaderd het Nederlandse Hedgefund GO Capital Albert, waar hij uiteindelijk partner werd. Het fondsvermogen steeg in enkele jaren richting de € 600 miljoen. Als co-manager van beide fondsen won Albert verschillende prijzen. Naast het oprichten van ProBeleggen in 2014 startte Albert Jellema De AandeelHouder.nl. De nieuwsbron voor particuliere beleggers. In 2023 startte Albert met de Belgische nieuwssite DeAandeelhouder.be.

Albert Jellema

 

Login op uw account

Let op! ProBeleggen maakt nu gebruik van een beveiligde verbinding.
Hierdoor is het mogelijk dat u opnieuw moet inloggen.

Uw wachtwoord herstellen


Inloggen?

Meer informatie
en een gratis 'Investment Case' ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u direct de informatie toe.

×