Stefaan Casteleyn

  •  Focus op Belgische mid-caps
  •  Groei aan een redelijke waardering
  •  Laat winsten lopen maar verkoop verliezers

RISICO

YTD
3.56%

365DGN
1.94%

START
41.62%

Begin vandaag nog
met ProBeleggen.

Aanmelden
 

Naam:

Stefaan Casteleyn

Leeftijd:

56

Achtergrond:

Fortuna Invest, UBS, Bank Corluy

Categorie:

Aandelen België

Doelstelling:

10 %

Rendement

Selecteer periode:

Risico analyse

Totaal rendement 37.0%
Gemiddeld rendement per jaar 4.8%
Standaard deviatie 22.7%
Sharpe Ratio 0.3
Beste 30 dagen 26.8%
Slechtste 30 dagen -36.3%
Maximaal verlies (van 22-01-2018 tot 19-03-2020) -42.6%


Beleggingsstijl & Filosofie


Als financieel analist kom ik oorspronkelijk uit de value-school maar in de loop van mijn carrière heb ik geleerd dat om succesvol te zijn op langere termijn, bedrijven steeds een groei-component dienen te hebben. Mijn beleggingsstijl kan best omschreven worden als “Growth at a Reasonable Price (GARP)”: Groei aan een redelijke waardering. Mijn aandacht gaat hierbij voornamelijk uit naar middelgrote bedrijven omdat deze door de grotere huizen om liquiditeitsredenen vaak genegeerd worden en (te) weinig worden opgevolgd door financieel analisten.

Ik geloof in het motto “let your profits run but cut your losses”. Hiermee voorkom ik dat verliezers op het rendement blijven wegen en het is anderzijds mijn doelstelling om zo lang mogelijk te blijven genieten van de succesverhalen. Beleggen is tenslotte meer een kunst dan een wetenschap wat onder meer betekent dat ik regelmatig tegen de algemene trend en mening inga.

 

 

Groei aan een realistische prijs

Lange ervaring in Belgische aandelen
Stefaan Casteleyn studeerde af als Licentiaat T.E.W aan de UFSIA in Antwerpen in 1985 en behaalde het jaar daarna ook het diploma M.B.A. aan dezelfde universiteit. Stefaan startte zijn carrière als financieel analist. Bij het toenmalige Bank Corluy (dat later opging in ABN AMRO) bouwde hij de afdelingen beleggingsanalyse en vermogensbeheer uit. Hij stond hierbij ondermeer aan de wieg van de succesvolle aandelenbeveks “Top Global Belgische Aandelen” en “Vlam-21”, een fonds in Vlaamse aandelen. Beide beveks behaalden meerdere “Tijd Awards”. Later was hij actief als directielid bij de Belgische tak van het Zwitserse UBS en bij de beursvennootschap Merit Capital. Hij was daarna actief bij de Luxemburgse vermogensbeheerder Anphiko vooraleer in 2016 over te stappen naar Fortuna Invest. Stefaan Casteleyn is een bekende belegger in de Belgische markt en geregeld spreker op allerlei beleggingssymposia en in de media.

Stefaan Casteleyn

 

Login op uw account

Let op! ProBeleggen maakt nu gebruik van een beveiligde verbinding.
Hierdoor is het mogelijk dat u opnieuw moet inloggen.

Uw wachtwoord herstellen


Inloggen?

Meer informatie
en een gratis 'Investment Case' ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u direct de informatie toe.

×