Simon van Veen

  •  Focus op dividend
  •  Sterk bedrijfsmodel
  •  Gezonde balansverhoudingen

RISICO

YTD
4.07%

365DGN
2.20%

START
67.24%

Begin vandaag nog
met ProBeleggen.

Aanmelden
 

Naam:

Simon van Veen

Leeftijd:

46

Achtergrond:

BNP Paribas, ABN AMRO, Rabobank

Categorie:

Dividendaandelen

Doelstelling:

7%

:

Rendement

Selecteer periode:

Risico analyse

Totaal rendement 64.9%
Gemiddeld rendement per jaar 6.2%
Standaard deviatie 24,088.1%
Sharpe Ratio 0.0
Beste 30 dagen 68,547.6%
Slechtste 30 dagen -99.9%
Maximaal verlies (van 31-08-2021 tot 31-01-2022) -99.9%


Beleggingsstijl & Filosofie


Als belegger geloof ik in de disciplinerende werking van dividend. De verplichting om jaarlijks een flink deel van de winst in de vorm van dividenden aan de aandeelhouders te moeten betalen, zorgt voor meer discipline bij het management. Er is simpelweg minder geld over voor onrendabele investeringen, of om te dure overnames te doen. Het is ook belangrijk dat het dividend groeit. Een teken van groeiende bedrijfswinsten en een succesvol bedrijfsmodel.

Dividenden moeten duurzaam zijn, dat wil zeggen, ook in de toekomst betaalbaar zijn. Daarvoor is het belangrijk dat de balans een op orde is. Bijvoorbeeld een lage schuld, zodat het risico op een dividendverlaging in de toekomst gering is. Maar duurzaam betekent ook dat het management oog moet hebben voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bestuurders moeten in de gaten houden wat de invloed van hun bedrijf is op de omgeving. Tevens moet het management op één lijn zitten met de aandeelhouders. In mijn ogen moet de beloningsstructuur afhankelijk zijn van het rendement voor aandeelhouders. En bij voorkeur heeft het management zelf ook een aanzienlijk aandelenbelang in het bedrijf.

Uit een universum van zo’n 200 Europese aandelen die voldoen aan de voorwaarden van een goed dividendtrackrecord en een solide balans, selecteer ik 20 tot 25 aandelen voor mijn portefeuille. Deze aandelen koop ik als ze ondergewaardeerd zijn ten opzichte van de prijs die in de markt betaald wordt bij overnames van andere bedrijven in dezelfde sector.

Het grootste deel van mijn portefeuille investeer ik in ondernemingen die goede lange termijn vooruitzichten hebben. Maar als dit op de korte termijn al leidt tot een mooie winst, dan is dat zeker mooi meegenomen!

 

 

Duurzaam Dividend

Simon van Veen is fondsmanager van het Sustainable Dividends Value fund. Dit fonds belegt in duurzame Europese dividendaandelen. In 1997 studeerde Simon af als financieel econoom aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij begon bij Rabobank als belegger voor welgestelde particulieren. In 2000 maakte hij de overstap naar ABN AMRO waar hij als aandelenhandelaar aan de slag ging. Sinds 2004 voerde Simon het beheer over de bekende en succesvolle hoog dividend beleggingsfondsen. Deze fondsen werden in 2010 overgenomen door BNP Paribas en groeiden onderwijl naar een beheerd vermogen van meer dan 4 miljard. In 2001 voltooide Simon de postdoctorale opleiding tot beleggingsanalist aan de Vrije Universiteit. Simon werd als manager van de hoog dividend fondsen met verschillende prijzen onderscheiden. Zo behaalde hij tweemaal de S&P Equity Cash Award in de categorie aandelen wereldwijd.

Simon van Veen

 

Login op uw account

Let op! ProBeleggen maakt nu gebruik van een beveiligde verbinding.
Hierdoor is het mogelijk dat u opnieuw moet inloggen.

Uw wachtwoord herstellen


Inloggen?

Meer informatie
en een gratis 'Investment Case' ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u direct de informatie toe.

×