Tim Peeters

  •  Contrarian / Value-beleggen
  •  Risico's afdekken
  •  Grondstoffen als rendementsbron

RISICO

YTD
15.32%

365DGN
29.05%

START
97.74%

Begin vandaag nog
met ProBeleggen.

Aanmelden
 

Naam:

Tim Peeters

Leeftijd:

37

Achtergrond:

BNP Paribas, Portolani Family Office

Categorie:

Aandelen & Grondstoffen

Doelstelling:

8 %

Rendement

Selecteer periode:

Risico analyse

Totaal rendement 78.1%
Gemiddeld rendement per jaar 17.0%
Standaard deviatie 15.0%
Sharpe Ratio 0.9
Beste 30 dagen 52.4%
Slechtste 30 dagen -26.7%
Maximaal verlies (van 18-11-2021 tot 03-12-2021) -31.5%


Beleggingsstijl & Filosofie


Mijn stijl bestaat erin posities in ondergewaardeerde thema’s op te bouwen en daarna te wachten tot de ‘waarde’ van deze aandelen weer in de prijzen verrekend wordt. Je zou mijn stijl kunnen beschrijven als ‘contrair beleggen’. ‘Ik koop ondergewaardeerde titels. Naast deze lonposities, ga ik soms short (verkoop) in overgewaardeerde aandelen. Op deze manier zal de balans in mijn portefeuille veelal beter zijn, doordat ik in een dalende beurs minder verlies of zelfs verdien. Vanuit mijn ‘value’-achtergrond geef ik echter de voorkeur aan ondergewaardeerde long-posities, die andere beleggers op dat moment links laten liggen. Ik heb geduld en beleg graag in ondergewaardeerde aandelen, waarvan andere beleggers op dat moment niet de potentie zien. Naast aandelen neem ik geregeld ook posities in grondstoffen als deze interessant gewaardeerd staan. De instrumenten die ik gebruik: aandelen, ETF’s en Turbo’s.

Een Iphone die 700 euro waard is aankopen voor 400 euro en met een mooie winst verder verkopen, dat is in één zin hoe ik beleg. Is er risico op verlies? Dan dek ik dat verlies graag af. Meer verdienen door minder te verliezen. Het lijkt vanzelfsprekend, maar beleggen is toch iets complexer. Het is psychologisch vaak moeilijker dan gedacht om tegen de stroom in te roeien. De onderwaardering van een thema (regio, sector of aandeel) ligt vaak voor de hand als je de economische cijfers op zich bekijkt. Door een heersend negatief sentiment over een sector wordt het echter al veel moeilijker de belegging effectief te doen. Dat sentiment vertroebelt de blik op vaak zeer interessante opportuniteiten. De markt is niet efficiënt en laat daarom toe bepaalde aandelen of sectoren soms echt goedkoop op te pikken.

 

 

Value investing met risico-indekking

Tim Peeters begon op zijn 17de met beleggingen. De passie voor beleggen groeide zodat hij tijdens zijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven startte met een beleggingsclub voor studenten. Waar de cursussen focusten op de efficiënte markttheorie legde Tim zijn medestudenten uit hoe inefficiënt de markt kon zijn en dat hoger rendement ook kon behaald worden zonder meer risico te moeten nemen. In zijn masterproef legde hij de focus op goud en het nut ervan in een beleggingsportefeuille. Goud noteerde toen nog geen 400 dollar per ounce en kon ondertussen meer dan verviervoudigen. De goudprijs steeg naar 1900 dollar. Tim startte zijn professionele carrière bij BNP Paribas Investment Partners en werkte er ondermeer voor het in Nederland vrij gekende sterfonds Obam. Begin 2012 maakte hij de overstap naar Portolani Family Office, waar hij nog steeds zeer vermogende families en enkele institutionele beleggers bijstaat bij de opvolging van hun effectenportefeuilles. Verder neemt Tim geregeld deel aan Europese congressen over beleggingen en schrijft hij bijdrages in het magazine Expert Investor Europe.

Tim Peeters

 

Login op uw account

Let op! ProBeleggen maakt nu gebruik van een beveiligde verbinding.
Hierdoor is het mogelijk dat u opnieuw moet inloggen.

Uw wachtwoord herstellen


Inloggen?

Meer informatie
en een gratis 'Investment Case' ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u direct de informatie toe.

×