Favorietenlijstje; kansrijk; rendement

Sinterklaas is vertrokken, de kerstboom staat en het nieuwe jaar is in zicht. Traditioneel betekent dit dat we worden overspoeld met jaaroverzichten, muziektop1000 en de trends voor komend jaar. Voor beleggers horen daar ook de favorietenlijstjes bij met aandelen die het komend jaar goed zullen presteren.

                                                                                                                                                                                                                                                                        Mijn favorietenlijstje

Bezoek een financiële website en u vindt ze. Ook mij wordt door verschillende media gevraagd welke aandelen ik kansrijk acht voor 2018. Nu vind ik ten eerste dat je niet van jaar-tot-jaar moet beleggen, maar aandelen waar je positief op bent ook nu al in portefeuille dient te hebben. Ik noem dus 3 aandelen die ik al in portefeuille heb en waar ik naar de toekomst toe positief over ben. Qua waardering en toekomstpotentie zijn dat voor mij (met oplopend risico) vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, Ahold-Delhaize en TomTom.

Eigen onderzoek

Waar ik echter voor waarschuw is dat je nooit klakkeloos dan maar deze aandelen ook moet kopen. Je moet uiteraard je eigen research doen, maar ook achterhalen hoe goed de tipgever het zelf doet. Deze tipgever deed het overigens in 2017 minder dan andere jaren en moet genoegen nemen met iets meer dan 4 procent rendement.

Illusie

Als belegger is het sowieso belangrijker om verliezen te beperken dan dat je in bezit bent van de hardst stijgende aandelen. Het is een illusie om te denken dat je altijd kunt verdienen. Wie in staat is om 7 van de 10 beleggingen winstgevend af te sluiten presteert uitstekend. Dat blijft ook komend jaar mijn uitgangspunt, maar over een jaar mag u mij afrekenen op mijn lijstje voor 2018.

 

Geschreven door Jim TehupuringPro bij ProBeleggen

Jim Tehupuring studeerde aan de VU en verdiept zich in de optiematerie. In 2005 begon hij bij Alex Beleggersbank (Binck) als beleggingsstrainer en groeide door naar manager van de Alex Academy. Hij trainde tienduizenden particuliere beleggers en leidde hij private bankers en beleggingsadviseurs op voor oa Mees Pierson, ING en Rabobank. Daarnaast begeleidde hij een aantal zeer vermogende beleggers. Per 2011 maakte Jim Tehupuring de overstap naar RBS, de partij die beleggingsproducten zoals de Turbo ontwikkelt. Vervolgens ging Jim aan de slag bij Euronext als Head of Retail – Europe. Veel beleggers kennen hem van zijn marktanalyses bij RTL Z, BNR Nieuwsradio en de column die hij schrijft in de Telegraaf. Ook spreekt hij regelmatig op seminars en symposia. Jim heeft een voorliefde voor derivaten en wil met ProBeleggen bijdragen aan zijn persoonlijke missie: beleggen in Nederland beter maken. Jim is naast oprichter van ProBeleggen eigenaar van 1Vermogensbeheer.nl.