Manus Fleskens

  •  Gericht op dividend en/of rente inkomsten
  •  Psychologie belangrijk bij beleggen
  •  Focus op een beperkt aan bedrijven

RISICO

YTD
6.65%

365DGN
-1.03%

START
25.24%

Begin vandaag nog
met ProBeleggen.

Aanmelden
 

Naam:

Manus Fleskens

Leeftijd:

61

Achtergrond:

Barclays, Metzler en Family office Wedge

Categorie:

Rente en Dividend

Doelstelling:

7%

Rendement

Selecteer periode:

Risico analyse

Totaal rendement 26.0%
Gemiddeld rendement per jaar 2.6%
Standaard deviatie 25.4%
Sharpe Ratio 0.2
Beste 30 dagen 49.6%
Slechtste 30 dagen -45.5%
Maximaal verlies (van 03-01-2020 tot 19-03-2020) -47.9%


Beleggingsstijl & Filosofie


Mijn voornaamste credo is: ga nooit af op een enkel signaal. Dat doet de beurs namelijk ook niet. Maar wacht ook niet tot alle signalen op groen staan. Dat doet de beurs al helemaal niet.
Mijn stijl, is gebaseerd op een mix van fundamentele analyse en gezond verstand. Ik volg daarbij slechts een beperkt aantal bedrijven, waaruit ik dan de – naar mijn mening – beste selecteer om in te beleggen. Boven mijn bureau hangt een bordje: “Manusje van alles, Meester van niets”. Het is maar tegeltjeswijsheid, maar deze gaat echt op, je kan gewoon niet alles van alles weten. Een belangrijke pijler onder mijn beleggingsideeën is het inschatten van wat de markt al weet en denkt over dat fonds. Soms kan namelijk een winstbericht van een onderneming nog zo positief klinken, als de belegger op nòg meer had gehoopt zal de koers toch gaan dalen.

De toenemende vergrijzing, overbevolking en – hopelijk – meer aandacht voor het klimaat zijn globale zaken die veel investeringen zullen vergen zonder dat veel financiële opbrengsten tegenover staan. Mijn lange termijn visie is dan ook dat de wereld voor een langdurige periode van slechts een matige groei staat, met laagblijvende rentes. Daar horen ook gematigde bedrijfsinvesteringen bij (waarom zwaar investeren in groei die er niet of nauwelijks is) en daardoor ontstaan winstoverschotten die linksom of rechtsom zijn weg naar de aandeelhouder wel zullen vinden.
Daarom is mijn beleggingsstijl gericht op bedrijven die een op zijn minst stabiele ontwikkeling doormaken en de winstoverschotten uitkeren aan de aandeelhouders. De koersontwikkeling is voor mij van ondergeschikt belang, ik slaap er niet minder om als de koersen dalen zolang het dividend niet in gevaar is.

 

 

Cashflow is king

Manus Fleskens studeerde af in Bedrijfseconomie en Fiscale Economie aan de Universiteit in Groningen. Vanaf 1985 werkte hij als beleggingsanalist bij de ABNAMRO (toen nog ABN geheten), het destijds gerenommeerde Barclays de Zoete Wedd en Bankhaus Metzler. Als analist volgde hij de middelgrote tot kleinere in Nederland beursgenoteerde ondernemingen, en adviseerde uitsluitend institutionele beleggers. In 2002 maakte hij de overstap naar Wedge, een family office voor de Libanees Issam Fares, alwaar hij het beheer van zijn vermogen (€250 miljoen) tot voornaamste takenpakket had. Sinds 2012 acteert hij als Private Investor, adviseert op kleine schaal klanten over de fiscale en financiële optimalisatie van stamrecht BV’s en is penningmeester bij een sportvereniging, een lokale politieke partij en een pan-Europese Biometrie organisatie.

Manus Fleskens

 

Login op uw account

Let op! ProBeleggen maakt nu gebruik van een beveiligde verbinding.
Hierdoor is het mogelijk dat u opnieuw moet inloggen.

Uw wachtwoord herstellen


Inloggen?

Meer informatie
en een gratis 'Investment Case' ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u direct de informatie toe.

×