Vragen? Bel: 020-7403005 Lid worden
 

ProBeleggen Symposium: Persoonlijk beleggen

8 juni 2018 - Theater Spant! – Bussum

Nu inschrijven

owl


Op vrijdag 8 juni organiseert ProBeleggen voor de vierde keer haar jaarlijkse ledensymposium.

Dit jaar is het thema tijdens het ProBeleggen Symposium ‘Persoonlijk beleggen’. Op deze dag geven we u graag persoonlijk beter inzicht in de beleggingen van onze pro’s, introduceren we voor u mogelijk interessante beleggingsmogelijkheden van onze partners aangevuld met diverse interessante sprekers uit het bedrijfsleven. Er is ruim voldoende gelegenheid te sparren met de beleggingsspecialisten van onze partners en om uw Pro te ontmoeten en vragen te stellen.

Ook dit jaar zijn er weer 3 CEO’s van interessante Nederlandse bedrijven en hebt u de gelegenheid uw Pro persoonlijk te leren kennen. Roland Koopman, presentator en beurscommentator bij RTLZ, zal het Symposium gedurende de dag presenteren.

Als gewaardeerd lid van ProBeleggen nodigen we u van harte uit om deze dag bij te wonen!


Programma

OntvangstWelkom door dagvoorzitter Roland KoopmanPeter Oosterveer - CEO ArcadisJan de Ruiter - CEO VolkerWessels Sijmen de Vries - CEO PharmingPauzeWorkshop ronde 1 - Fundmanager aan zet (BNP Paribas OBAM, VOC Fonds, ThinkETF's) Workshop ronde 2 - Ontmoet de Pro'sPauze - buffetNico Bakker - Technisch Analist (verbonden aan BNP Paribas Markets)Interactieve paneldiscussie met de Pro'sWim Daniëls - schrijver, taalkundige en cabaretierAfsluiting en borrelEinde Symposium

Komt u ook op 8 juni? Nu inschrijven

 

Sprekers en Workshops

De dag zal worden opgedeeld in diverse plenaire sessies en workshops. Tijdens de plenaire sessies zullen 3 CEO’s van beursgenoteerde bedrijven een presentatie geven over hun visie op de beurs en de economie. Ook dit jaar hebben we weer 3 interessante bedrijven uitgekozen: Arcadis, VolkerWessels en Pharming.

Tijdens de workshops kunt u als particuliere belegger de diepte in met onze partners en Pro’s. Onze partners vertellen u graag over hoe fondsbeleggen werkt en hoe zij aandelen selecteren voor deze fondsen. In ronde 2 kunt u presentaties bijwonen van de Pro’s die u volgt of waar u juist wat meer van wilt weten omdat u hem nog niet kent.

Afsluitend zal woord- en taalkunstenaar Wim Daniëls  spreken over beleggen, de beurs – en de Nederlandse taal.

Sprekers

 • Peter Oosterveer, CEO Arcadis

  Peter Oosterveer begon na zijn studie Electrotechniek in 1988 bij Fluor Corporation als Controls System Engineer. Bij Fluor bekleedde hij diverse internationale posities en vanaf 2014 was hij Chief Operating Officer voor de wereldwijde commerciële tak van Fluor. In 2017 maakte hij de overstap naar Arcadis.

 • Jan de Ruiter, CEO VolkerWessels

  Jan de Ruiter was het grootste gedeelte van zijn loopbaan werkzaam bij ABN AMRO., waar hij in 2003 joint CEO werd bij ABN AMRO Rothschild. Begin 2008 trad hij aan bij RBS, waaar hij de functies als voorzitter RBS N.V. en CEO RBS Nederland vervulde. In 2017 werd hij CEO bij VolkerWessels en bracht het bedrijf naar de beurs.

 • Sijmen de Vries, CEO Pharming

  Sijmen de Vries is sinds 2009 CEO van biotechbedrijf Pharming. Hij heeft een uitgebreide ervaring in zowel de biotech als de pharmaceutische industrie. Voordat hij aantrad bij Pharming was hij CEO bij 4-Antibody en Morphochem AG. Hiervoor was hij werkzaam bij Novartis en SmithKline. Sijmen de Vries heeft een medische studie afgerond aan de UVA en een MBA in General Management.

 • Wim Daniëls, schrijver/taalkundige/cabaretier

  Wim Daniëls is schrijver, taalkundige en cabaretier. Zijn oeuvre is veelzijdig: hij schreef boeken over taal, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over verschillende onderwerpen voor jong en oud. Hij geeft lezingen en was een regelmatig 'gezicht' bij Spijkers met Koppen en Pauw & Witteman.

 • Nico Bakker, Technisch Analist

  Marktcommentaren, visies, publicaties, tutorials, presentaties en trainingen op het gebied van technische analyse, als inspiratiebron voor actieve doe-het-zelf beleggers, door Nico P.R. Bakker, als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets.

 • Roland Koopman, financieel journalist en presentator bij RTLZ

  Na de Academie voor de Journalistiek in Tilburg kwam Roland Koopman bij het RTL Nieuws terecht. Eerst als freelancer op de redactie buitenland en vanaf 1999 als nieuwslezer. In 2001 raakte hij nauw betrokken bij de oprichting van de financiële nieuwszender RTL Z, waar hij tot op heden nog steeds als presentator en beursbeurscommentator te zien is.

Workshop ronde 1: Fundmanager aan zet

Het centrale thema tijdens de plenaire sessies is ‘Nederlandse aandelen’. Naast drie vooraanstaande sprekers van Nederlandse topbedrijven zijn nog twee andere sprekers met diepgaande kennis over de Nederlandse economie uitgenodigd. De workshops zullen u verder helpen een betere belegger te worden op de beurs!

VOCBeleggen – Bent u een ondernemende belegger?

Het VOC Fonds is interessant voor beleggers met een hoger risicoprofiel en lange beleggingshorizon. Tijdens de workshop gaan we dieper in op de beleggingsfilosofie van het VOC Fonds. We lichten de resultaten toe vanaf de start van het VOC Fonds (24,6%) in 2017 en onze ambitie om gemiddeld iedere 4 jaar het vermogen te verdubbelen.

 

BNP Paribas OBAM – 5 manieren om kansrijke aandelen te vinden op de beurs 

In deze workshop zal Siegfried Kok bespreken hoe kansrijke aandelen op de beurs te vinden. Waar moet u op letten bij het selecteren van aandelen en bij het beoordelen van bedrijven? Aan de hand van verschillende voorbeelden krijgt u een goed beeld waar BNP Paribas OBAM op let bij haar keuzes voor aandelen.

 

ThinkETF’s – Kunnen ETF’s de volgende wereldwijde beurscrash veroorzaken?

Een beleggingsportefeuille met ETF’s samenstellen is voor u wellicht gesneden koek, evenals het gegeven dat kosten en spreiding de enige ‘free-lunch’ in de beleggingswereld zijn. ETF’s zijn zo bezien geweldige instrumenten die (terecht) een groot en groeiend deel van de markt voor zich opeisen. Je kunt je afvragen wat er nu gebeurt als die groei doorzet en iedereen tegelijkertijd wil verkopen? Sommigen criticasters gaan in het verlengde daarvan zo ver te stellen dat ETF’s dan wel eens de volgende beurscrash zouden kunnen veroorzaken. Tijdens deze workshop onderzoekt Martijn Rozemuller aan de hand van de theorie van vraag en aanbod, verschillende indices en het ontwerp van ETF’s of dat echt kan gebeuren?Workshop ronde 2: Ontmoet de Pro’s

Tijdens de 2e workshop ronde heeft u de gelegenheid presentaties bij te wonen van uw Pro of van de Pro waar u graag meer van zou willen weten. De Pro’s verzorgen deze workshops in tweetallen:

Jim Tehupuring en Tim Peeters

Marc Langeveld en Stefaan Casteleyn

Marco Knulst en Albert Jellema

Voor meer achtergrondinformatie over de Pro’s verwijzen we u naar de sectie ‘onze Pro’s’ op de website.

Partners

 

Locatie: Theater Spant! – Bussum

Klik hier voor uw routebeschrijving
Theater Spant! – Bussum

Komt u ook op 8 juni? Nu inschrijven

 

Login op uw account

Let op! ProBeleggen maakt nu gebruik van een beveiligde verbinding.
Hierdoor is het mogelijk dat u opnieuw moet inloggen.

Uw wachtwoord herstellen


Inloggen?

Meer informatie
en een gratis 'Investment Case' ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u direct de informatie toe.

×